Pițigoi albastru de talie mică

Ar fi ipocrit din partea mea să zic că nu mi-a plăcut să petrec timp cu Arake sau că am ținut la ea. Numai că ajungeam să fiu distrat destul de ușor atunci când nu eram cu ea. Încă mai vorbeam cu unele amice și ele încă-mi mai răspundeau. Probabil pentru că nu aflaseră încă că am prietenă.

Printre ele era și o moldoveancă abia venită în București și puțin cam borny, iar eu cu mult de muncă și de învățat, mai ales că eram în sesiune, am invitat-o să-mi povestească mai mult despre ea la mine acasă. După ce am băut niște vodka, mi-a confundat ochii umeziți cu un semn că ar fi momentul să sară pe mine.

Eu nu puteam să sar eu pe ea pentru că aveam prietenă și aveam nevoie de cel puțin două motive plauzibile ca să-mi justific comportamentul. Nu de alta, dar dacă mă iei prea repede și mă întrebi dacă te-am înșelat cu alta, s-ar putea să mă bufnească râsul. Mi s-a mai întâmplat.

Aveam scuzele pregătite: că eu eram aproape beat, că m-a luat pe nepregătite și nu mă așteptam, că am fost un om slab și că oricum m-am gândit numai la ea cât eram cu cealaltă.

După ce m-a târât în pat mi-am dat seama că, deși mă avertizase că are sânii mici, chiar are cei mai mici sâni pe care am avut ocazia să-i văd. Iar când zic mici, zic că avea doar sfârcurile puțin ridicate și atât. Ce înseamnă să încerci să le scazi așteptările altora despre tine și să n-ai cum să reușești vreodată.

Să zicem că n-ar fi fost cea mai mare problemă la momentul respectiv, mai ales că băusem puțin și eram destul de hotărât asupra scopului meu. Numai că probabil începuse să se trezească puțin și a început să-mi povestească cum ea nu este genul ăsta de fată și ca să nu ne grăbim.

Probabil la momentul acela am început și eu să mă mai trezesc și eu puțin pentru că începuse deja să mă doară puțin capul. Așa că m-am întors pe spate și mă uitam la tavan. În momentul în care m-a luat în brațe, și parcă începuse să mă doară capul și mai tare.

Spre norocul meu, timp de două săptămâni prietena mea a fost foarte înțelegătoare față de faptul că am treabă și că învăț pentru examene. Spre norocul meu și al ei. Că după nici o săptămână m-am plictisit de puștoaică și ar fi trebuit ca eu să mă pun într-o situație dificilă. Acum că mă gândesc puțin mai bine, nici eu nu știu prea bine ce a făcut ea în tot timpul acesta.

Viața mea a revenit la normal atunci când am încetat să mă mai mint pe mine și pe alții și m-am întors din nou la muncă.

Photo by ANDRIK ↟ LANGFIELD ↟ PETRIDES / Unsplash