/ Arake

Cum să pierzi prieteni și să te îndepărtezi de lume

Câteodată în viață atunci când îi găsești un partener cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să petreci cât mai mult timp cu aceea persoana până când deveniți inseparabili. Iar când aproape tot timpul liber îl petreci cu ea, parcă nu prea mai ai timp să răspunzi la invitațiile prietenilor sau atunci când le răspunzi, să mai ai și dorința să te mai și întâlnești cu ei.

Lucrul logic pe care ar trebui să faci este să petreci la fel de mult timp cu ei cum ai făcut-o și înainte de a fi cu ea, pentru că ea s-a îndrăgostit de omul de la începutul relației, nu de cel care stă pe lângă fundul ei toată ziua; pentru că trebuie că lumea încă să poată să facă o distincție clară între tine și voi. Când nu mai există o limită între cele două, prietenii voștri se transformă în prietenii relației voastre și vechia prietenie este complet eclipsată.

Numai că eu, înainte să fiu cu Arake, am fost singur o perioadă bună de timp în care îmi petreceam majoritatea timpului la muncă, iar restul de timp îl împărțeam între internet, jocuri, filme porno și bere. Iar după, pur și simplu, am trebuit doar să-mi redistribui prioritățile prioritățile ca să o includ și pe ea.

După ce s-a mutat de la mine am continuat să ne vedem mai mult în weekend închiși în casă redescoperind diverse plăceri lumești. Același lucru l-am făcut și de revelion când am petrecut într-o vilă de vânătoare a lui Ceaușescu. Îmi amintesc că îmi ultima zi din an, am petrecut-o pe culmi hedonistice pe care nu le mai atinsesem până atunci, mânat de aerul liber de la munte împreuna cu câțiva copaci uscați.

Îmi plăcea să-mi petrec timpul cu ea seara sau în weekend. Îmi plăcea să merg la muncă, să dau tot ce-i mai bun din mine. Dar nu îmi mai rămânea timp pentru mine, nu îmi mai rămânea nici timp pentru facultate și nici pentru prieteni sau colegi. Așa am rămas doar eu cu Arake pentru o vreme.

Photo by Jared Rice / Unsplash